onsdag 18 april 2007

Sömnbrist & hormonsvall

Lååång natt och lååång dag går mot sitt slut... Har inte sovit många timmar i natt då två-åringen varit som en ål i sängen från 00:30 tills det var dags att kliva upp... Tror att hon hade problem med sina eksem för stundvis så skrek hon rakt ut och kliade sig överallt... Inte roligt.

På jobbet blev det också en kaos-dag. Inte av värsta kalibern men tillräckligt för att jag skulle känna mig stressad och irriterad när jag skulle ila iväg och hämta småfröna på dagis... Alltid roligt att få göra affärer, men varför ska alla kunder söka en samma dag...?

Äntligen hemma från operation "hämta-alla-barnen-utan-att-bli-förbannad-en-endaste-gång" så gick vi ut i det härliga vårvädret och jag fick tid att njuta av lite vår-stök medans barnen lekte för fullt. Solen lyste, fåglarna kvittrade och just då i den stunden så kändes livet underbart. Helt underbart... Tänk att man kan känna sådan glädje bara för att solen lyser på en? Jag kan verkligen känna en sådan inre frid sådana stunder när jag får vara ute och pyssla med mina barn. Två-åringen hjälpte mamma att räfsa löv och var mäkta stolt över sin egna röda lilla räfsa. Nu gick hon visserligen mest omkring och spred ut alla löv jag lyckades få ihop, men just idag så kunde jag faktiskt le åt det.

Nu hoppas jag innerligt på en hel natts sömn, för efter ett antal veckors strulande så börjar jag känna att jag kommer att bunta ihop mina kollegor om de kommer sent till jobbet och ägnar halva dagen till att klaga över att de "haft så svårt att sova i natt". Det är absolut inte så att jag inte har respekt för deras sömnproblem - det är bara det att det känns SÅÅÅ provocerande vissa dagar (nu är jag visst där igen - hormonvarning utfärdas!)Jag får ju för fanken inte ens skita ifred utan att barnen hänger i handtaget - så förlåt mig för att jag inte är så förstående!

Tack & Godnatt

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fick träffa lilla minsta tösen idag. Hon är så himmelens gullig! Jag kan se henne fara runt med krattan och garanterat surra konstant.

Dubbelörn sa...

Sorry *skrattar* men mycket tyst så du inte hör...

Det kommer bättre tider... jag lovar...

Kramar

Anonym sa...

Ganska roligt när nån gäspar och säger: "Jag vaknade redan 6.15 idag!" Och vill ha sympatier. Fast att männsikan har fått sova hela natten. När en annan har blivit väckt typ 2 - 10 gånger varje natt i 11 år!

Jag har redan börjat planera vilken sorts mormor/ farmor jag ska bli: Låta barnbarnen sova över ofta så att föräldrarna får sova NÅN gång.
Och ta hand om de kräksjuka barnbarnen när föräldrarna ligger och kräks! Nu står det svart på vitt. Det ska jag göra!
Men först måste jag sova igen lite tid.

Anonym sa...

Jag har faktiskt sovit hela natten och det var helt underbart, du skulle leva mitt liv....alltid utvilad och vacker på morgonen...;)
Jag vill bara varna dig om några år så kommer du inte ens in på toan på morgonen för då tar din tjej ditt smink!!! Och din fön och lämnar det på en helt annan plats än den rätta...det är kul det. Du får i alla fall skita, det får jag göra på jobbet!!! HAhahaha

Anonym sa...

Å hej Arga mamman . jag tycker du behöver någon just nu som klappar dig på kinden och talar om att du är fantastisk som inte har klått upp dina arbetskamrater eller buntat ihop dagisfröknar eller satt dina barn på tåget med enkel biljett Korpilombolo ungefär. Du är duktig hör du det...Och det var nog så att solen den sken bara på din tomt igår för den såg att du behövde den det tror Filifjonkan bergsäkert...nåja Håll ut summer can´t be that far..

Anonym sa...

I snart 13 år har jag haft kvaddad sömn. Så nu OM jag råkar få sova nån natt (vilket forfarande är ovanligt då vi har värsta nattvandrarpartyt här varje natt) men OM det inträffar då blir jag helt knäckt och groggy och skulle behöva en hel dag för att vakna till liv. Min kropp och mitt humör har vant sig vid sömnbrist och jag funkar bäst när jag vaknat fem sex ggr varje natt. Tror nog att jag kan leva på så lite sömn resten av livet...(Om det nu kan vara nån tröst...)

Arga Mamman sa...

Hallå där mina vänner! Tack för alla härliga kommentarer och peppande ord!

Annis - med risk för att jag kommer att få äta upp mina ord, så just nu ser jag & maken nästan framemot tre stycken drönande tonåringar som sover morgon, middag och kväll! Det ska bli häääärligt!

Kram till er allihop!

Anonym sa...

Vi fick en tonåring idag (vår andra blev 13) så vi har haft grannarna på tårta. Dessa 6 barn har nu ikväll hunnit hoppa i dubbelsängen, brottats, gråtit och gjort huset totalt osnyggt(=röjt runt alla grejerna i huset. Kul som attan.....