torsdag 19 april 2007

Madicken-drömmar


Tänk jag tror att två-åringen kände på sig att nervsammanbrottet var i antågande, för hon sov rätt hyfsat inatt! SKÖNT! Hade en bra dag på jobbet då jag fick bort en hel del från mitt skrivbord också, och det är ju alltid en befriande känsla. AB Familjen har hunnit med både fotbollsträning, utvecklingssamtal och röja i badrummet också så jag måste väl känna mig rätt nöjd den här dagen antar jag.

Insåg dock att jag väntat ett par dagar för länge med att skicka tillbaka barnens examenskläder som jag skickat efter (nu minns jag varför jag HATAR att beställa kläder - för det blir alltid nått j-a krångel med storlekar eller passform eller färg eller...)

Såg den perfekta Madicken-idyllen framför mig... Söta små välartade barn, välkammade och välklädda. Sitter naturligtvis stilla och tysta i kyrkan på examen och Arga Mamman skulle för en gång skull få ge menande blickar åt de perfekta mammorna när någon annans barn ropar "titta ett spöke" och pekar på Jesus eller springer rally upp och ner för kyrkgången... Men som sagt, det var ju bara ett önsketänkande... Nä, det blir till att packa ihop kläderna efter bästa förmåga och hoppas att Ellos har överseende med några dagars övertramp...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha...då är man "steget-efter-mamman" ja ja det är bara att vänja sig. Vi missade fotbollsträningen och examenskläder har jag inte ens TÄNKT på förrän nu....

Arga Mamman sa...

Har lärt mig av Perfekta-grannen... Hihi! Alltid när jag kommer till affären är storlekarna slut osv osv, så nu tänkte jag att jag skulle vara ute i GOD tid - men vem lurade jag. Beställde alldeles för stort och nu när jag kollade så var de aktuella storlekarna redan slut... Så nu är jag ju tillbaks på ruta 1.

Anonym sa...

Mysigt att vara två i ruta 1 :)

Dubbelörn sa...

Arga Mamman jag önskar du fanns när min son var liten... Tänk så mycket roligare livet hade varit då... men du förgyller mitt liv även nu... Tycker så om dig...

Kramar

Arga Mamman sa...

Mördargrannen - du vet att vi ofta är i samma ruta.. ;)

Dubbelörnen - det var ord som värmde Arga Mammans hjärta!!

Kramar till er båda!

Anonym sa...

Godmorgon. Jaha så synd att Elloskläderna var fel storlek. Annars brukar Ellos vara rätt bra att handla på, Jag har gjort det många år nu och de blir bättre och bättre Bara det att få en egen sida hos dem är bra där man skriver in sina mått och där finns alla erbjudanden och koder hit o dit för billigare Det gillar jag man ser hur mycket man handlat för innan och så där men det är klart små barn växer ju så fort så det blir ett mätandes då ideligen.Men de blir säkert snälla välartade dina barn på skolavslutet i kyrkan. Mutor finns ju att tillgå. godispåsar i bilen till efteråt om barnet suttit tyst och snällt tx.. tror det är vanligt faktiskt.fnissar.

Anonym sa...

Vill ha lite boktips angående dina fina dikter...några flickor i klassen kom och berättade för mig att de blivit kära i klassen...så jag föreslog kärleksdikter nästa vecka och så sjöng vi "love is in the air". Kan du tipsa mig om en bra kärleksdiktbok?

Anonym sa...

Jag har ett boktips!

"Varning!-kärlek
(Pirriga berättelser och fiffiga flörttips.) Det senare en underrubrik. Där finns dikter också. Men hela boken handlar om kärlek. Perfekt för låg coh mellanstadiet.
utgivare: Bonnier Carlsén.
(Illustratör: min syrra!)

Anonym sa...

Sååå coolt att ha en sån syrra! Den ska jag köpa!
Thanks....

Anonym sa...

Alltså jag ska inte köpa din syrra...;)

Arga Mamman sa...

Annis - en liten samlingsbok som "De vackraste orden om kärlek - aforismer från tre årtusenden" kan nog räcka långt! (Finns även "De vackraste orden ur bibeln" och "De vackraste orden om Livet" - små samlingar som jag haft i min ägo sedan tonåren!)

Kram!