söndag 29 april 2007

En husmoderlig söndag

Då var ordningen återställd. Måndag imorgon och mannen åter. Har haft en riktigt skön helg med barnen i alla fall. Det är härligt att se hur sju-åringen växer ett par decimeter när pappan är bortrest. Han blir liksom "mannen i familjen" och hjälper till allt han bara kan. (Synd att den sidan inte visar sig så ofta annars bara...) Var hos mor & far hela dagen i går. Blev bortskämda med omtanke & god mat och "Arga Mamman" fick vara "Lilla Dottern" och släppa allt ansvar för en stund. Sådant går inte att värdera högt nog.

Den här dagen blev en högst ordinär dag. Har bakat och stökat och varit lite husmoderlig. Drömt vidare om det där växthuset och tjugo andra projekt som jag har på min "att-göra-lista" den närmaste tio-års perioden... :) Pratat med grannar som tinat fram, jagat två-åringen som stack iväg på tre-hjulingen, räfsat lite löv som stormade iväg igen - en rätt meningslös syssla just den här dagen, men det kändes bra i alla fall.

Har HELT förträngt att jag är med i Viktväktarna. Har inte vågat ställa mig på vågen för då får jag ju svart på vitt att jag är tillbaka på ruta ett. Man kan verkligen undra VEM det är jag gör det för... VEM är det jag tror att jag lurar? Får ta en omstart i morgon då. Blir säkert lätt med Valborgs firande hos goda vänner... Ha ha! Tur man kan skatta åt eländet! Jag måste vara dröm-medlemmen för VV. Betalar min månadsavgift - men besöker inga möten. Precis som på gymet... Ingen kan beskylla mig för att slita ut utrustningen. Men det är ju bra att jag hjälper företagen i Sverige en bit på vägen i alla fall - "för Kung & Fosterland"!!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad härligt det låter att åka bort och bli ompysslad, själv har jag en mamma som är "mormor i karriären" och väldigt mordärn, så inget extra pyssel här, det har hon gjort när vi var små anser hon. Men hon lagar god mat som vi brukar bli bjudna på i alla fall : )

Tvååringa på trehjulingar som far iväg, låter som min son i den ålderna, han bara gick och gick och gick. Om vägen tog slut så fortsatte han rakt ut i skogen...Gick ALDRIG att lämna en sekund.

Ha det gott

Anonym sa...

Konstigt hur man blir "lilla dottern" hos sin mamma när man hälsar på. Men skönt. Fast ibland kan man bli galen på´t!

Arga Mamman sa...

Lantliv: Jag är så tacksam att jag har dem i mitt liv - och att de vill ta del av det!

IT-mamman: Hihi - ja det beror väl lite på personligheten antar jag. Kan se mig själv bli en sådan mamma som vill lägga mig i allt... :) Själv kan jag dock inte säga att jag har sådana föräldrar - de ställer gärna upp om/när jag ber om det. Eller som nu när de vet att jag är själv med barnen så erbjuder de sig att avlasta mitt liv en aning... Mycket uppskattat kan tilläggas!

Ha en skön Valborgsmässoafton!

Anonym sa...

Aha hej du patriot för Sverige... förstår precis men ansiktsgymnastik kan man göra och tappa med fingrarna så har man gympat sig . Man behöver inte luras då! Visst är det skönt att bli ompysslad hemma hos mamma ibland! En ljuvlig resa tillbaks ett kort ögonblick till barndomen.Duktig har du varit med huslig som få..

Anonym sa...

Jag blir likadan när jag kommer hem till mor och far. Jag blir som apatisk och slöar i kökssoffan medans min mamma får sköta om mig... Det kanske vänder en dag och jag får ta hand om dem...

Anonym sa...

Mördargrannens kommentarer verkar försvinna i cyberrymden...aaarrrrggghhh

Jag vill säga
1. Markoolios nya skiva ska ha ännu mer vuxna texter...jag bävar.

2. Beundrar din husmoderlighet. Längtar nästan tills nästa PMS för här behöver det röjas.

3. Jag vill gå ut och gå med dig. NU ... eller sen kanske. Jag har fått en ny bilring som inte har sett kvarteret ännu...suck.... eller som vi säger på ängälska it sucks

Dubbelörn sa...

Skrattar gott åt dina medlemsskap i bl a VV ... Känner så igen mig. Har alltid så goda föresatser men så händer något som får mig ur banan.. o sedan kan jag för mitt liv inte finna vägen tillbaka ;)

Kramar