lördag 28 april 2007

Morgontankar

Ny dag att fylla med minnen! Har SÅ ont i ryggen idag efter en natt med alla tre småtrollen i sängen... Fredagsmys för Mamman blev det inte tal om - somnade i soffan med tidningen som täcke... Vaknade 00:30 med nacken i någon konstig vinkel och gick och kröp ned i dubbelsängen med de båda äldre barnen som (i något svagt ögonblick med minnesbilder från då jag själv var liten...) blev lovade att sova där eftersom pappan är borta. 03:00 kom två-åringen över. Ganska snart insåg jag att det här funkar inte. Två-åringen och Fyra-åringen ville båda dela kudde med mig och började kivas med varandra halvt i sömnen... Tog två-åringen på armen och gick och la mig i hennes säng. 70 cm bred ska tilläggas. Så nu har jag ont i ryggen igen. Självförvållat kan man tycka. Nu är alla tre vakna och sitter och skrålar "För kung och Fosterland". Känns lite märkligt när fyra-åringen sjunger om "en skum polack" och jag känner att jag skyndsamt ska sätta på någon liten samling med Mora Träsk - till och med det måste ju vara bättre... :)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken syn det är med dessa nattvandringar i småbarnsfamiljer över hela jorden!
Själv har jag knölat (göteborgsord?) ner mig i spjälsängen bredvid den minsta ett antal gånger. Svårt att veckla ut sig sen...
Men du, Mora Träsk... vi har DVD´n. Hjälp! Två gubbar som står rakt upp och ned och sjunger. Då är nog "För kung och fosterland" bättre. Om man sjunger nåt annat än om skumma polacker förstås. Skumbanan?

Arga Mamman sa...

Hihi! Jo, Mora Träsk var nog den bästa jämförelsen jag kunde göra...för att verkligen beskriva HUR less jag är på att höra om "skumma polacker" och "då köper vi en gullig tjej"... You get the picture??

Skumbanan var väl schysst, men de är ju inte dummare än att de VET att han sjunger skum polack... inte för att de har en aning om vad det betyder, men ändå...

Jag måste ju dock medge att jag är VÄLDIGT glad över att After Dark´s låt aldrig blev riktigt poppis... I jämförelse är nog Uggla en riktig favorit!!

Ha en skön dag!

Anonym sa...

Puss!!! Gullplutt!

Lilla Jag sa...

Mora Träsk är ALLTID helt rätt ;)

Anonym sa...

Jag älskar ju Uggla men det får väl inte en 39-årig fröken tycka?!

Anonym sa...

Cecilia - trevligt att träffas! Ser att vi har en del gemensamt... ;)

Annis - Jag har inget emot Uggla heller! Det är bara kombinationen Uggla och min fyra-åring som jag har lite svårt för... ;) Känns bättre när någon vuxen sjunger vuxna texter antar jag...

Dubbelörn sa...

Det första vi gjorde var att köpa 110cm breda sängar till barnen... Hur sover man 2 i en 70cm säng.... men i en 110cm så är det rena drömmen:)

Kramar

Anonym sa...

Jag känner igen mig precis tre barn i samma säng och på morgonen hade man världens nackspärr. Fastän det är nästan 12 års sedan var dessa år otroligt intensiva. Tonåringarna vill dock fortfarande ha fredagsmys!

Anonym sa...

Hahaha... ja, jag känner igen mig. Har allt som oftast ont i ryggen för att jag får sova längst ut på kanten (sisiådär 10 cm bredd...) medan övriga familjen delar på resten av dubbelsängen. Min man är däremot bra på att ta plats... Trevlig blogg, jag har också tre barn och försöker få livet att gå ihop... välkommen in!

Anonym sa...

Jag undrar en sak arga mamman...varför heter du så? Du verkar aldrig vara arg och är jämt jättesnäll i dina kommentarer...

Anonym sa...

Godmiddag igen återbördad till bloggen igen efter helgens utsvävningar ser att du för en vandrande nattlig tillvaro. Inte konstigt du har ont i din rygg. Kan du sova alls med så mycket barn i sängen??Det är inte dåligt det.