söndag 3 februari 2008

Att fånga dagen


Två timmar för sig själv... Syster mellan och storebror är på kalas och minstingen följde med pappan ut en sväng. Måste stanna upp en liten liten stund och bara njuta av tystnaden... Det enda som hörs är klockans tickande. Magiskt.

En blick över röran omkring mig för mig tillbaka till verkligheten. "Hur ska jag nu maximera nyttan under den här stunden" blir den första spontana tanken. Vad ska jag prioritera? Tvätthögen? Disken? Pappershögarna på köksbänken?

Ställer mig vid kökfönstret och blickar ut över ägorna (läs kolonilotten) istället. Solens strålar leker med snökristallerna och det är så vackert att det nästan gör lite ont. Tänker att jag ska nog inte prioritera någonting alls. Fånga dagen - det är vad jag ska. Kokar en kopp kaffe och går ut. Imorgon är en annan dag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Väl prioriterat!

Arga Mamman sa...

Gäller bara att acceptera de val man gör i livet... hihi! Kram!

me and alice sa...

Vilket bra val du gjorde!
trevlig söndagkväll!
kram /Susanne
ps. vilken vacker bild...

White Season sa...

:-) Jaa så sant så sant, har försökt göra detsamma idag, inga större projekt på g, utan verkligen myst med min familj, och fick även en lugn tyst timma i huset på fm...oj så tyst det blir då :-) Tack snälla för alla gulliga kommentarer, jag blir så glad! Kram Malin

me and alice sa...

Klart du kommer till himlen ändå!!!*fniss*
Kan skvallra att det är inte så ofta jag bakar...
kram Susanne

Arga Mamman sa...

White season - ja visst gäller det att ta tillvara på de "ensamma stunderna"...

Me and Alice - Jag har lycktats med bedriften att klämma i mig inte mindre än TRE semlor idag... Få se då: 7 points per styck alltså mer än ett helt dagsintag i bara semlor... Och illa mår jag också... ;)

Kraaaam!!