torsdag 21 februari 2008

Uppladdning


Dags att gaska upp sig nu. Januari och nästan hela februari har passerat förbi nästan helt obemärkt... Fokus har varit på annat håll och jag & mannen har knappt kunnat skilja måndag från fredag känns det som. Upptäckte till min fasa att även städningen har bortprioriterats mellan jobbkrav och begravningar. Dags att städa bort både vintermörker och dystra miner såväl som dammråttor och kladdiga fläckar på golvet..

Allt känns ju så mycket lättare nu när ljuset kommer tillbaka, och även om man förbannar solstrålarna när de lyser in och avslöjar ens dammiga vardag så känns ljuset befriande. Energin kommer tillbaka och jag hoppas verkligen att jag ska bli kvitt min nästan obegripliga trötthet.

Imorse när jag & mannen lämnade av barnen så var det en av fröknarna som frågade "är det bra med er då?" Vi tittade på varandra och log en aning i tyst samförstånd. Vi kunde inte ens förmå oss att kläcka ut ett vanligt "ja visst, hur är det själv?" Utan istället kom det ett "Tja, det ÄR i alla fall..."

I ett tappert försök i att komma tillbaka till "tack bra" så gick vi i alla fall ut och lunchade på en av stadens trevligare restauranger idag. Pratade hela meningar och skrattade tillsammans. Genast känns allt lite bättre. Mycket handlar såklart om inställning. Man kan ju inte tillåta sig själv att sjunka ned i ett totalt energilöst läge.

Nä, nu ska vi låta vårsolen ladda våra batterier igen, så att vi är redo att möta varje ny dag med glädje & handlingskraft!

12 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack för de fina orden hos mig!!

Förstår att ni haft sorg..beklagar!Hänger inte riktigt med...får nog scrolla neråt....

Kram o ta hand om er!!
Vackert skrivit!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hej igen..o tack för kommentaren!!

Ha en riktigt skön helg!!♥♥Kram♥Millan♥♥

Arga Mamman sa...

Mamma Millan - en riktigt skön helg till dig med!

Kraaam!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hallå..är jag abbonent till din blogg tro!!!

Måste bara säga tack igen...Jag blir å jätteglad när jag läser sånt, tåras i ögonen, så kul att nån gillar det jg gör!!!

ne dessvärre har jag inte det..önskar jag hade det!!
Men kanske kommer så småning om, vem vet!!Drömma kan man ju alltid!!

Jätte kram på dig!!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Guuuuu va skönt att höra att jag inte är ensam om att känna mig hyperstressad över livets alla måsten!! Det är ju egentligen för j-igt att man ska behöva känna att man inte hinner med livet...

Tack för att du sätter ord på det som jag och många andra tjejer (mammor mitt i karriären if u know what I mean) känner. Jag är nedrigt trött på dessa bloggar där föräldraskap framställs som glamorösa tillställningar!!!

Jag menar: Jag älskar mina barn men ibland är de så jobbiga så jag skulle vilja skrika rakt ut och jaga dem några varv runt huset...;)

Kram kram
Annica

hem ljuva hem- helena sa...

Har precis varit in här för första gången och läst lite. Måste säga att du skriver väldigt bra, och som personen i kommentaren ovan skrivit så sätter du ord på många tankar och känslor man ofta har som ambitiös stressande småbarnsmamma som försöker få ihop livspusslet med familj och ett ofta sjukt stressigt jobb! Hit kommer jag tillbaka! (-:

Arga Mamman sa...

Mitt liv - mina drömmar: Trevligt att "träffas"... Ja visst finns det många som verkar perfekta utåt, men innerst inne så tror jag att alla känner av en viss dos av frustration... Skönt att inse att man inte är ensam om känslan... Kram!


Hem ljuva Hem - Du är varmt välkommen tillbaka! Kraaam!

RANA sa...

Så skönt att ni börjar skåda ljuset i tunneln... Städa inte ihjäl er bara; det är viktigare att hinna sitta ner och prata och skratta. Men jag fattar att man kan bli tröt på dammet också (själv brukar jag dribbla bort dammrättorna med vänsterfoten och blunda med båda ögonen). Vårkramar från en främling.

Anonym sa...

Och SOM jag känner igen det där. Fast det vet du ju redan. Jag fick ett tips idag av bästa vännen M (terapeuten). Hon och hennes man har en tid bokad varje vecka när de bara pratar om varandra. Inte bara om gnäll och strul utan om livet, framtiden, drömmar och mål. I början var det lite krystat, nu ser de båda fram emot de stunderna. Mannen och jag tänker kopiera konceptet. Kram.

Arga Mamman sa...

Rana - Ingen risk att vi städar ihjäl oss...hihi... Insåg att så snart vi börjat på ett ställe så kom en liten efter och skapade ett nytt kaos - tämligen meningslöst! Huvudsaken att det inte smutsigt i alla fall! Kraaam!


Kaffeflickan - ingen dum idé alls! Jag & mannen sa faktiskt att vi borde ha en stående lunchdate i alla fall... En stund då man är HELT ostörd och ser varandra... Kraaam!

Anna i den vita soffan sa...

"Att städa när man har småbarn är som att skotta snö i snöstorm" - det är ett citat jag verkligen kan skriva under på! Vet inte hur många gånger senaste veckorna jag fått tokbryt på barnens alla leksaker som dom bara slänger ut på golvet och trampar runt på. Det är så vansinnigt respektlöst och bortskämt på ett sätt som faktiskt gör mig ledsen.
Hoppas att ni lyckas hitta fler vardagsstunder tillsammans för skratt och hela-meningar-samtal för det är verkligen viktigt. Jätteviktigt. Kram!

Arga Mamman sa...

anna i den vita soffan - ja visst är det totalt meningslöst att försöka hålla var sak på sin plats med de små liven omkring sig...

Igår kväll när jag plockade undan i vardagsrummet så var det verkligen så att jag precis rensat undan och vände rumpan åt ett annat håll i ca EN minut - så hade 3-åringen lyckats att skapa kaos igen... Då vill man ju bara gråta faktiskt...

Bamsekram till dig!