tisdag 15 maj 2007

En obekväm sanning


Nu har dropparna gjort ett uppehåll och jag känner att jag har en OTROLIG längtan efter försommarvärme med fågelkvitter och värmande solstrålar... Visst börjar det väl ändå vara dags? Tyckte klimatexperterna sa att vi skulle få det varmare här uppe i norden, visserligen nämnde de väl ökad nederbörd som en av "biverkningarna" också. Men det kan väl i alla fall få vara varmt och regna samtidigt...?

Nä ska inte skämta om klimatfrågan. Såg Al Gore filmen när den gick på TV härom veckan och jag måste säga att alla ni som inte sett den borde ta och göra det med en gång! Det är en sanning som gör ont ska jag säga. Förstår att det är lättare och blunda och inte låtsas om problemet, men då ska vi ju inte räkna med att våra barnbarn får så trevliga levnadsförutsättningar... Det är ett hot som vi skapat själva och bara vi kan göra något åt det. Man måste liksom ta konsekvensen för sitt handlande även i sådana här stora frågor. Sedan är det ju lättare att ta ställning för en sak och diskutera den än att verkligen ändra sitt beteende... Skulle vilja se mig själv stå och sortera mjölkförpackningar när bananflugorna har invaderat mitt hem... Skulle inte tro det. Är inte heller den bästa på att släcka ner alla lampor när jag inte befinner mig i rummet osv. Försöker dock att minimera bilanvändningen och det är väl alltid något. Det gäller ju att ALLA inser att det just jag gör spelar faktiskt en roll... Om vi alla gör lite så kan vi ju bidra till mycket - inte sant?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du har så rätt!!!

Vi MÅSTE faktiskt göra något åt vårat sätt att leva egentligen fast å andra sidan så säger de att jorden ändå kommer att gå¨under när stjärnan "solen" brunnit ut. Fast jorden kommer inteöverleva lika länge som solen om vi ska leva som vi gör i i-länderna...

Visst är det en sanning som gör ont? Som du själv säger, bananflugor, lyse, datorn etc... Det tar tid att vänja sig vid att vara utan sånt som tidigare varit en självklarhet.

Vi får göra det lilla vi kan och kanske med tiden utöka...

Anonym sa...

Gillar din blog! Så nu bokmärker jag den!

Anonym sa...

Så sant. Blev skakis när min son frågade om jorden snart skulle gå under... han eller hans barnbarn skulle faktiskt kunna vara med om det! Så nära är det! Usch.

johanna sa...

Jag håller med dig om alla bidrog med lite var så skulle det göra mycket....Det är en otäck tanke när man tänker med allt som händer runt oss....
Hoppas du får en bra helg
kram johanna

Anonym sa...

Det är rätt obehagligt när man börjar tänka efter...jag undviker för jag är rädd. Försöker ibland ta upp problemet med skolbarnen men det är svårt att inte skrämma dem.

Anonym sa...

Godtisdagsmorgon på dig.
Jaha du Al Gorefilmen gör en lagomt uppskakad.Obehagliga sanningar,men människan Är dum hon sågar alltid av grenen hon sitter på och vi fortsätter med det.Eus sista möte om det är ju ett typexempel. De har inte heller fattat. OM det nu är sant alltså. Rätt som det är så kommer det ju rapporter om att det INTE är så. Man blir ganska kluven en del tror andra inte.Men det har ju hänt saker med vårt klimat redan det märker vi ju verkligen, Jag spar på vatten slösar inte jag sopsorterar och släcker ljuset så mycket det går.Jag klickar för att rädda skogen med jämna mellanrum också.Man får nöja sig där

Anonym sa...

Hallå, Arga mamman, var har du tagit vägen?

Anonym sa...

Hoppas allt är bra med dig.... du har varit "off" så länge nu...

Arga Mamman sa...

Hallå där! Jo, jag har varit "off" ett tag. Det har liksom inte funnits plats för något mer omkring mig än alla måsten... Men det är jättebra med mig och jag blir glad för alla era kommentarer!!

Kram!