onsdag 21 mars 2007

Vårtrötthet och omotiverade sju-åringar

Åååh, vad jag känner mig trött just nu... Vet inte vad det är med trötthet på våren, då man borde känna sig hur pigg och utvilad som helst. Idag var en underbar dag med strålande sol på en klarblå himmel och ändå känner jag mig så himla trött. Dagen började visserligen med gråt och skrik och DUMMA MAMMA, så det är klart att ribban lades väl redan där antar jag. Fortsatte med saboterat pointsintag (det gick nog säkert 15 points bara på lunchen...;) och den typen av misslyckanden kan ju ta musten ur vem som helst.

Hämtar 7-åringen på skolan och har ett samtal med fröken om hur vi ska få motivationen att fungera. En bedrift i sig att få en sju-åring omotiverad kan tyckas. Känner dock en viss oro hur de resterande elva åren i skolan ska fungera om det är uppförsbacke redan nu. Måste verkligen jobba på detta (tips tas tacksamt emot!), men var dag har nog av sin plåga har jag hört.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det lite hemskt att våra barn är skoltrötta! Något fel är det! Min 8-åring hatade skolan efter någon månad bara. Jag tror skolan måste anpassa sig efter det teknoligiska samhälle vi lever i. Det högre tempot. Omställningen för barnen i skola och övriga livet blir för stor.
Eller ligger felet någon annanstans?

Arga Mamman sa...

Ja, man undrar ju. Först tänkte jag att han kanske har det jobbigt för att han tycker att det är för svårt. Men nu har jag märkt att när det väl gäller något (t ex att göra läxan först för att sedan få åka till en kompis) fixar han det på 10 minuter...

I skolan drömmer han sig bort istället för att göra det som förväntas (lite lat är han nog allt), men hur ska jag som förälder få detta att vända?

Anonym sa...

Fröken borde ta sig i kragen och hitta nåt som ungen går igång på!!
Försök inte komma dragandes med en 30 gammal skolkultur till våra ungar. Känns jobbet meningsfullt så är ungarna självlart motiverade. Fler pedagoger måste våga gå på barnens stigar och lita på att de också leder till målet.

Anonym sa...

Håller med! Är ju lärare själv. Men jag ska erkänna att jag inte alltid har lyckats att få alla barn motiverade jämt, hur jag än har vänt och vritt på allt. Kanske blir det bättre när jag har gått klart IKT-kursen. Men det är svårt att hitta precis vad som får var och en att tycka att det är roligt. Hoppas att ditt barns lärare gör allt för att upptäcka ditt barn.