måndag 9 februari 2009

Release me...

Totalkaos just nu. Men inom mig gror ett litet frö. Ett frö av längtan efter frihet. Tänk vilken makalös möjlighet jag har givit mig själv. En möjlighet till något nytt. Att tänka bara på mig. Att få känna mig fri.

Var tvungen att gå ut och samla tankarna en stund i kväll. Februarikylan bet mig i kinden och ögonfransarna pryddes av isblandade mascaraklumpar, men det var ljuvligt... Kände ett pirr i kroppen som det var länge sedan jag kände. Kan faktiskt förnimma precis när det var när jag tänker efter... En vacker sensommardag då jag sitter i bilen på väg hem från jobbet. Solen gassar och himlen är så där blå som bara en svensk himmel kan vara... Jag minns att jag vrider upp volymen på RIX FM och glädjen känns som ett rus genom hela kroppen. I magen ligger bebis nr 2 och jag är fri... Ska vara ledig i nära två år och har jobbat min sista dag - och jag känner mig genuint lycklig.

Lite av den känslan kom till mig ikväll. En stjärnklar februarikväll. En mångubbe som följde mig längs vägen. Snökristaller som glittrar i månljuset - ett glitter som liksom smittar av sig och jag blir tvungen att le där jag går... Känner mig förväntansfull... Nu är det upp till mig själv att skapa fler feel-good minnen som jag kan plocka fram ett år när jag är tillbaka innanför ramen. När tankarna krymper och livet blir lika uppblåst & tomt som en sufflé...

Har aldrig gillat sufflé när jag tänker efter... Tycker mycket bättre om smågodis. Gäller bara att se godbitarna när de ligger där framför en. Ibland väl dolda av alla uppblåsta måsten. Men snart är jag fri. Vilken oändlig möjlighet! Ska plocka påsen full i år - och tänk jag gillar både salta & sura...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men, jag blir väldigt nyfiken. Frö? Barn? Fast inte ska du väl ha ett barn till? Men prata ur skägget, människa!

Anonym sa...

Kaffeflickan - INGA FLER BARN FÖR MIN DEL!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) Näe, har bara sagt upp mig från en trygg inkomst med bra förmåner... Scary...? Ja, ganska faktiskt... Kram!

Fröken Förgätmigej sa...

Det var ett bra och modigt steg du har tagit, och eftersom du har "sugit på karamellen länge" är jag helt säker på att du gjort rätt!!! Lycka till med framtiden och njut av livet!!

Kramar /L

Anonym sa...

Om det var så länge sedan sist du kände så här så är det verkligen på tiden! Och det understryker ju också att du har fattat helt rätt beslut! Kram från oss!

Anonym sa...

Grattis till att ha tagit steget... Nu behöver du itne undra över hur det skulle ha varit...