söndag 4 januari 2009

Gott Nytt År!

Ett nytt år har tagit sina första stapplande steg. Känns alltid lite renande och uppfriskande för min del. Den där sorgsenheten som alltid kommer över mig på juldagen är som bortblåst vid tolvslaget. Då är det dags att blicka framåt. Frisk luft fyller mina lungor och jag känner mig full av tillförsikt.

I år känns allt det där extra påtagligt. Mycket av min lediga tid har,(som ni vet), ägnats åt vånda. Vånda över beslut som måste fattas. Stanna eller gå. Kasta sig ut i ovisshet eller vara kvar innanför de trygga ramarna? Tänk att det kan vara så svårt. Har gjort listor med för- och nackdelar. Har försökt lyssna till mitt hjärta. Har försökt lyssna till mitt sunda förnuft.

Nu har jag bestämt mig. Jag struntar i finanskriser & lågkonjunkturer. Jag skall lyssna till mitt hjärta och påbörja ett nytt kapitel i mitt liv. Tänk så spännande! Ett nytt oskrivet blad - och det är jag som väljer innehåll! "Gott nytt år" får visst en särskild klang denna gång...

9 kommentarer:

johanna sa...

Å vad det värmer med dina ord!!! Tack! Vill önska dig ett riktigt gott nytt år oxå ,hoppas du får en massa roligt att fylla dina tomma blad med...
Stor kram

Dubbelörn sa...

Önskar dig ett riktigt Gott 2009 o att dina beslut o handlingar blir de som leder dig rätt framöver!

Här hemma har jag en som släppte taget o lever nu i total ovisshet. Men han har heller aldrig mått bättre o jag är helt övertygad om att allt löser sig till det bästa o det alldeles snart

Att väga är att vinna o det enda man ångrar här i livet är det man inte gjorde... Och en till klokskap fr en som hängt med ett tag ;). Det enda man ångrar i belsutsväg, är att man inte gjorde det tidigare... :)

Stor varm godfortsättningskram

Anna i den vita soffan sa...

Gott nytt år! Jag påbörjar också ett "nytt kapitel" i mitt liv då det är dags att äntligen påbörja det här som kallas karriär efter att ha tillbringat åren mellan 20-30 som student, på resande fot och som föräldra"ledig". Det verkar dock inte finnas så många jobb här som passar mig så jag får nog helt enkelt ta mig fram på egen hand... Det känns spännande! Kram och lycka till!

White Season sa...

God fortsättning och vad kul att nyårsdesserten blev god... jag gjorde den också, men det blev visst lite äggulor klumpar..hm, så typiskt när jag ska göra något och ta med, ja ja...
Ett oskrivet blad, så sant så sant.. vi får börja där.
Kram och ha en fortsatt trevlig kväll, Malin

Anonym sa...

jo,visst är det lättare att tänka positivt. sen kommer dom där andra dagarna ändå.

Filifjonkan sa...

Gott Nytt 2009!! Det sätter igång tankarna att göra bokslut för det gångna året och titta framåt. Det låter som det blir ett spännande och utmanande år för din del.

Lycka till!!

Anonym sa...

Härligt och lycka till. Det blir säkert bra. Kram

Anonym sa...

Det låter spännande med en sådan nystart 2009! Jag tycker att nyår, liksom augusti/september när allt drar igång efter sommaren igen, alltid bjuder på en frisk fläkt och ny energi. Nystart är skönt på vilket sätt det än må vara.

Jag tycker det är sunt att lyssna mer på ditt hjärta än på finansprognoser.

Lycka till, och tack för en bra blogg - jag återkommer!

Anonym sa...

Du gör så rätt söstra mi!