onsdag 25 juni 2008

Konsten att bara vara


Det lyckades inte särskilt länge. Att behålla den där känslan alltså. Har hunnit få både mail & telefonsamtal från jobbet redan. Saker som måste fixas. Saker som måste kollas. Barn som kivas. Hus som måste städas. Goa grannungar som väller in och höjer ljudnivån ytterligare en smula. En sol som lyser med sin frånvaro & ett regn som aldrig vill sluta. Fast det är klart. Det är ju sannerligen läge för en skogspromenad fylld av förföriska dofter... ;)

Tror att det är dags att fly nu. Stänga av mobiltelefonen. Fimpa internetuppkopplingen. Sätta sig på bryggan och dingla med benen istället. Gå till biblioteket och njuta av lånad tystnad. Att kunna acceptera en helt tom agenda. Låta känslan styra och faktiskt bara vara. Jag gör ett nytt försök.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra tänkt!

Radera och börja om, det gillar jag!

Anonym sa...

Vila och må bra !

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Ja, gör det!
Stäng av, dra ur!
Fast det är ganska svårt....jag har märkt att mitt komunikationsberoende med omvärlden blivit allt värre. Fast jag vet att när jag väl tar mig ur det och börjar njuta av friheten det innebär, ja då händer det behagliga grejer, i kropp och själ! Unna dej den känslan, njut av tiden som är, ha det riktigt skönt. mao, läs inte det här haha, gör något annat istället ;)
Kram Helena

hem ljuva hem- helena sa...

Ja, försök verkligen att göra det!!
Jag känner mig äääntligen avslappnad och utvilad. En slapparhelg hos mina föräldrar ute på stugan var det som krävdes. Kram!!

Anonym sa...

Ville bara kika in och säga hej!

Hoppas du har det bra och lyckas bara vara!

Peters Projekt sa...

Hejsan Mamman!

Hur går det med dina bara-vara-försök? Det är ju, som du säger, en konst att bara vara och dessutom krävs det väl vissa arrangemang för att få till en bara-vara-stund när man har bl.a. barn därhemma.

Jag inser verkligen vikten av och älskar dessutom att bara vara. Många har ju problem med att göra ingenting - dom tycker att det är stressande att "bara sitta där". Skulle nog behöva gå en kurs ;)

Här hemma har vi helt apropå fått barnledig tid då svärmor/svärfar frågade om dom fick låna Elliot. Oj, vad vi har "bara-varit"! Ätit frukost, lunch och middag vid "tokiga tider" och tagit dagarna som de kommer. En oerhörd lyx!

Jag hoppas att du kan finna dina kortare eller längre stunder med bara-vara - det är ju så viktigt.

Ha en rofylld och harmonisk fortsättning på sommaren!

Peter :P

P.S.
Vad glad jag blev av att se, att jag numer ingår i gruppen "Sådana som går på lina med förbundna ögon"!

RANA sa...

Haha, jag älskar ditt sätt att formulera dig! Jag önskar dig lycka till med bara-varandet. Obs sagt utan sarkasm. Att dingla med benen från en brygga lät osannolikt idylliskt.

Härlig bild, för övrigt.

KRAM,
Rana

RANA sa...

Bara jag som kikar in igen. Kram till dig!

/Rana

johanna sa...

Hej
hoppas du kan bara vara..det låter så skönt. Här har jag tre rastlösa barn=) Det slutar ju aldrig att regna=( ha det så jätte bra
stor kraaaam

RANA sa...

Det verkar som du bara är..? Bra.
Kram till dig! /Rana

Anonym sa...

Hej igen!

Ser att du fortfarande bara är. Eller inte. Hoppas du är.

Varat olidliga lätthet behöver inte vara olidligt.

Allt gott till dej!

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Hittade just hit och ville bara säga att du har en fin och härlig blog! Hoppas att du får lite välbehövlig lugn och ro framöver! Ha en skön helg!

Kram, Susanne

Snusilus o Sannibus sa...

Hej igen!

Kul att du tittade in hos mig! Hoppas att du bara "är" och njuter av sommaren! :)

Kram, Susanne