måndag 28 juli 2008

Fulladdade batterier

Nu har jag bara varit. En lång, lång stund har jag inte brytt mig om att hålla mig uppdaterad på vad som händer omkring mig. Har inte kollat jobbmailen och faktiskt inte ens tänkt särskilt mycket på jobbet vilket är en bedrift i sig. Inte heller har jag stressat runt hela Sverige i hopp om den "perfekta semestern". Och vet ni vad - jorden snurrar visst vidare ändå. En dag tar slut. En annan tar vid.

Jag har nog njutit av min ledighet mer än någonsin i år. Har lyckats med att leva det där kravlösa & enkla livet som jag så gärna vill uppnå. Men visst är det väl lättare att lyckas med det under sommaren? För hur underbart är det inte att stiga upp och se solen glittra över havet. Sätta på kaffebryggaren och gå ned till bryggan. Att se barnens triumferande leenden när de håvat in en liten fisk. Jag behöver faktiskt inte så mycket mer. Förutom några fler plusgrader på termometern möjligen...

Härligt har vi haft det i alla fall och jag ska försöka att spara några solnedgångar i mitt inre. Det kan vara bra att ha när frosten biter mig i kinden.

9 kommentarer:

Peters Projekt sa...

Hej Bara-vara-Mamman!

Åh, vad glad jag blir när jag läser hur du spenderat din semester! Det kravlösa och det enkla är ofta det som ger mest - i alla fall för själen.

Jag säger ofta till hustrun: "Du vet ju, jag är lättroad" i bemärkelsen att det inte behövs så mycket för att jag skall ha det bra.

Jag kan nästan känna kaffedoften framför mig och framförallt se det glittrande havet och dig när du går ned till bryggan. Grattis till en härlig ledighet!

Apropå solnedgångar - vi spenderade två veckor i midnattssolens land i norra Norge. Oj, vad ljuvligt! Jag satt ett par nätter med datorn och läste bloggar och fick samtidigt uppleva hur solen rörde sig över himlen och faktist INTE gick ner! Vid halvtresnåret slog solen in i ett par fönster längre bort och jag fick en sällan upplevd bländning rakt in i ögonen och själen. Den upplevelsen skall jag bära med mig in i vintern.

Jag tror nog att jag skall skriva ut ett par bilder från mina finaste upplevelser och sätta upp på kylskåpet. Jag vill föreslå dig det samma. Leta upp dina finaste bilder, skriv ut och titta på dem när du vill återuppleva sommarledigheten. Inbillar mig att de kan bära en framåt i vardagen när frosten biter en i kinden.

En stor KRAM till dig Mamman!

Peter :P

Anonym sa...

Underbart, underbart.

Batteriladaren har stått på förstår jag.

johanna sa...

Hej
Vad härligt det låter ,precis så ska det vara...stor kram till dig

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Hej!
Nu är vi tillbaka från vår bara-vara-semester. Underbart har det varit, men också kul att komma hem igen!
Det låter som om du har haft det riktigt välförtjänt ljuvligt och skönt, superduper!
Kram från Helena

Anonym sa...

Kaffe, solglitter och barnaleenden.

Livet.

Massor av kramar till dig från en som stjäl till sig nån liten bloggminut vid en lånad dator.

/RANA

hem ljuva hem- helena sa...

Det du beskriver är livet. Det bästa och vackraste livet. Så underbart!! Härligt att höra att du har fått en skön sommar. KRAM!

Anonym sa...

Trevlig helg!

Anonym sa...

Men hallå gumman, var har du tagit vägen???

Anonym sa...

Parabéns pelo Blog. Passe lá no Blog do Clausewitz e conheça um pouco do Brasil. Abração

http://blogdoclausewitz.blogspot.com