onsdag 4 juni 2008

Solenergi

Har varit hemma hos mina föräldrar och tankat energi en stund. Beklagat mig och blivit stöttad. Fått vara i fokus en liten liten stund. Tänk vad det kan göra gott att ha ett andningshål att fly till.

När jag körde hem insåg jag att det ju faktiskt blivit sommar nu. Riktig sommar. Kvällssolens strålar smekte omgivningarna och det är märkligt hur annorlunda allt ser ut på kvällen. Ett lugn sprider sig och det är som om både växter och djurliv samlar kraft inför den nya dagen som väntar på att få göra entré.

Doften av nyklippt gräs blandat med bensinångor från någons gräsklippare letade sig in i bilen och för en sekund så tänker jag att det måste vara den underbaraste doften av alla... Till och med alla maskrosor som står där som kavata små solar är vackra och så fyllda av livskraft att det nästan smittar av sig.

För visst är det väl fascinerande att hur mycket man än försöker bli av med dem så poppar de upp på de mest omöjliga ställen... Ska försöka tänka på den där sången från barndomens somrar nästa gång jag irriterar mig på dem. "Jag lät alla mina maskrosor finnas. Fast jag vet att de kallas ogräs och bör rotas ut. För det är så skönt att sitta och minnas. Små solar i gräset när sommaren är slut..."

9 kommentarer:

RANA sa...

Skönt att höra att du har fått lite energipåfyllning. I sista sekunden, lät det som..?

Massor av kramar,
Rana

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Å jag älskar den sången..... :)
Vad fint du skriver!
Skönt att få en liten paus då och då. Själv har jag glassat mig på stranden hela veckan och börjar känna mig som folk så smått igen.
Kram H

Anonym sa...

energi behöver man, skönt att du fick lite av den varan också!

Maskrosor är fina, dom får bo i min gräsmatta :D

Arga Mamman sa...

Rana - Ja, jag känner mig verkligen tömd på energi och minsta lilla tjafs får mig att brisera känns det som... Måste bli bättre på att faktiskt åka i väg och "tanka" när det känns så... Kram!

Helena - Det glädjer mig verkligen att din tillvaro börjar landa igen också... Kan inte ens föreställa mig hur det ska vara att gå igenom det du gör just nu... Jättekram till dig!

Sayo - Tja, det gäller väl att intala sig att de är fina om inte annant - för hemma hos oss finns det knappt något gräs alls längre hahahaha!!!!!

hem ljuva hem- helena sa...

Skönt att du fått tanka upp lite energi! Hoppas att den räcker ett tag. Och vilka fina rader om maskrosen. Kan inte komma ihåg att jag har hört den sången...
Kram!

Anonym sa...

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, och solar i gräsmattan.
Härligt att läsa ditt positiva inlägg!

Kramar
Zäta

Anonym sa...

Kikar in.. härlig blogg du har ;-)

Peters Projekt sa...

Ja, tänk vad man som förälder kan känna igen sig. Som förälder måste man ibland bara få lämna och ladda batterierna. Det handlar ju om ren mental överlevnad.

Lustigt nog så finns det föräldrar, ofta kvinnor intressant nog, som menar att det inte är OK att "offentligt" få ojja sig, beklaga sig och gnälla över föräldraskapets bitvisa våndor. Allt är ju verkligen inte rosenskimrande i det vardagliga föräldraskapet - varför hymla med det?

Läste om den negativa spiralen och känner verkligen med er. Det var rart att läsa "... glufsar mörk choklad för glatta livet för att förnimma någon slags positiv känsla ...". Jag blev riktigt tagen och rörd av de orden och kan nästan ta på känslan hemma hos er. Vi har ju så långt bara ett barn (Elliot är 4 år) och jag kan tänka mig hur det kan upplevas när det blir "Dumma dig!" x 3. Aj, aj och aj igen!

Många gånger hjälper det ju att mitt i frustrationen bara avbryta situationen (om man orkar), lägga bort allt annat, hitta på nå´t kul och bara ägna sig åt de små. Men det är ju inte alltid så jäkla lätt . . .

Häromdagen fick Ann och jag ca. tre timmar för oss själva runt middagstid. Vi satt på altanen i den ljumma brisen och bara njöt! Känslan att kunna sitta där i tysthet, utan att bli avbruten mitt i samtalet eller tanken, kommer jag att leva på länge. Sedan var det underbart att få krama lille Elliot när han kom tillbaka och ta sig tid för honom. De där små stunderna, som ibland råkar dyka upp är såååå värdefulla.

Motiveringen till din utmärkelse Kreativ Bloggare är så väl formulerad! Grattis till både utmärkelse och den känsla du erfor när du fick den!

Fortsätt att se de vackra små tingen och njut av de små solarna i gräset . . .

Peter :)

Anonym sa...

Ja, helt underbar ;-) Ha en bra dag!