tisdag 26 juni 2007

En grådassig tisdag

Grått och tråkigt. Kallt och bråkigt. Varför påverkas man så hiskeligt av vädret egentligen? Från ena dagen till den andra går luften ur en fullkomligt och jag har inte lust eller ork till att göra NÅGONTING vettigt alls... Barnen går omkring i pyjamas ännu (!) och det är ett totalt kaos i hela huset... Det vore ju faktiskt läge att ta tag i den biten i alla fall. Ute vill man ju inte vara så då kan man ju i alla fall försöka få någon ordning här inne. Två-åringen har som vanligt spenderat halva förmiddagen med att riva ut alla kläder som går att uppbringa i vårt hem och har i sin orgie av klädbyten, hunnit med att kissa ner storasysters nya sommarklänning (som hon förövrigt inte har hunnit använda ännu...) Men glad var hon i alla fall - och det är ju alltid något.

Tur att midsommarhelgen blev så underbar i alla fall. God mat och trevligt sällskap. Nöjda barn och nöjda föräldrar. Härlig tid tillsammans som skapar minnen som jag ska stoppa i en burk och ta fram här i vinter då energin inte riktigt räcker till... Det är ju så man måste göra - lagra glädjestunderna och suga på dem länge länge... Jag hoppas att jag kan fylla burken med råge den här sommaren. Då kanske jag slipper alla "arga-mamman-incidenter" som får mig att känna mig som någon jag egentligen inte vill vara...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Kul att du hittade in till mig, välkommen åter =).

Nu ska jag kika in din blogg!

Anonym sa...

Det är ju du som är boss och har faktiskt en liten möjlighet att påverka barnen och få dem att tro att regndagar är myspysdagar.

Anonym sa...

Hej! Här är en till som tycker det var kul med besök från dig för nu hittade jag ju till dig!
Smart det där att spara goda stunders minnen att ta fram vid jobbiga;)

Anonym sa...

Lyckokänslor på burk. Mmmm.... vill ha. Vilken god idé! Goda ideér ska man också samla på... kram på dig, känner så väl igen mig när det gäller fastna-i-får-inget-gjort känslan....

Dubbelörn sa...

Det är precis det jag försöker göra... Samla på minnen, roliga, glada, mysiga, trevliga, härliga minnen... Glada skuttande barn är precis lika mysigt som myspyspyjamas-barn ;)

Kram

Anonym sa...

Ta på dej gummistövlar och regnkappa och gå ut med barnen.

Arga Mamman sa...

Kramar till er allihopa!!

Anonym sa...

Jaha du burkar är bra grejor glädjeburkar, sorgburkar, förbannadburkar,,karamellburkar,,, man trycker ner grejorna och fort på med locket på vissa.Andra får man öppna med ett glatt léende en del med boxhandskar och hjälm ungefär,Filifjonkan har en sorgburk vet en annan bloggare som men har en en sorgfågel har jag med och ibland lånar jag Avataris glädjefågel. kanaliserar mina känslor kan man säga,,:)