onsdag 2 april 2008

Problemlösning

Finner min tre-åring liggandes mitt på vägen. (Problem 1) I en gigantiskt vattenpöl. (Problem 2) Ligger och DRICKER vattnet ur vattenpölen !!!! (Problem 3) Känns ju spontant som om "ligga-mitt-på-vägen"-problemet är det som är mest akut. Lite jobbigt om en bil dök upp just nu... Det faktum att hon nyss varit sjuk och ligger på den kalla asfalten känns bortprioriterat - hon har ju ändå sin Reima-overall på sig och något ska ju den dyra skiten tåla? Vrålet som hörs över hela kvarteret tyder dock på vad den ömma modern tycker är värst...."IIIIIIINTE DRIIIIICKA VATTNET UUUUUR PÖÖÖÖÖLEN!!!!!!!!!!" Plötsligt känns ju badvattnet som rena rama hälsokuren.... Vad är det för en liten äckelpotta jag har lyckats fostra!? Jag fasar för vad hennes törstbehov ska leda till härnäst... Ser genast nya VAB-dagar i antågande. Åker hon inte på magsjuka nu så gör hon det aldrig...Men var dag har nog av sin plåga, visst var det så?

15 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Upptäckte precis att du länkat till min blogg under rubriken "Sådana som går på lina med förbundna ögon"... Ha! Varför känner jag då så väl igen mig i det du skriver?! Har jag lyckats lura någon?!!!! Jag borde egentligen ha två bloggar, den andra skulle heta "Skrikmamman" för det är vad jag är mest just nu. Den skulle också kunna heta "skrikmamman och skrikbarnen". Men att mest skriva om de braiga sakerna i vardagen är lite av en strategi - jag kan då läsa min egen blogg och titta på de städade bilderna och tycka att mitt liv är rätt okej ändå... Tränar på balansen gör jag förjämnan. Din blogg gillar jag massor för du sätter fingret så bra på vad det handlar om - och jag känner igen mig i allt! Men jag tror mig veta att du är så mycket mer än en Arg Mamma. Bamsekram till dig!

Arga Mamman sa...

Anna - tack snälla för din kommentar... det är alltid skönt att få bekräftelse på att man inte är ensam i sin misär... :) Min strategi är väl mer att få ge utlopp för mina frustrationer genom bloggen... Något behov av att visa upp mitt hem har jag inte - men jag njuter som bara den av att se andras välstädade verkligheter! Kraaaaam!!

Anonym sa...

våra återandvände tuggummi från gatan

Arga Mamman sa...

Hannele - BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!! Den hade varit jobbig för mig!! Kram!

Anonym sa...

Hahahaha...ja det är underbart att ha barn...hahahahaha..man hamnar i helt nya situationer...som frammanar helt andra sidor som man själv inte visste att man hade...hahhaha....

hem ljuva hem- helena sa...

Jag skulle troligtvis ha reagerat på samma sätt i den situationen. Paniken över att se barnet dricka från det äckliga smutsvattnet ute på gatan hade överskuggat allt annat! (-: Men du ska se att hon säkert klarar sig från magsjuka i alla fall. De har förvånansvärt tåliga små magar de små liven.

Annie - Annalunda sa...

Hej!!!
Hittade hit via Fläckvis fint...och det är jag glad för! Vilken härlig blogg - dagens upplevelse som kompenserade dagens jobbigheter på jobbet (fn semesterplanering och att motivera organisationsförändringströtta medarbetare...känns igen? Att blogga (hus &trädgård) kan faktiskt återföra lite verklighet och lite vettigt perspektiv på saker o ting... och för mig är det ett sätt att ladda batterierna... Som numera mamma till nu vuxna barn...de överlever vattenpölsvatten - även lerigt sådant!!! Har nu fått en liten bonus här i livet (på ålderns höst som min stora dotter sa...= indragen julklapp)...en tjej på 2 1/2...hon har inte riktigt kommit till detta drickastadie ännu...men det kommer väl...Hon är för närvarande inne i en "jag-tycker-inte-om-att-bli-blöt-och jag-är rädd-för-flugor-stadie"
Oj det här blev långt...jag som bara skulle säga hej...och att jag gillar din blogg! Om du är "arga mamman" skulle jag kunna vara "arga hustrun"... *asg*

Kram Annie

Peters Projekt sa...

Hej Arga . . . nä förresten, jag kallar dig Marilyn ;)

Visst får du hälsa på! Dörren är alltid öppen även om kommentarsrutan, när du tittade in, verkade vara ett forum för en dialog mellan Rana och mig ;D Har precis funnit hennes fantastiska blogg!

Jag skrattade gott när jag läste "IIIIIINTE DRIIIIICKA ....". Kunde nästan höra dig vråla till den rara, törstiga (?) tvååringen.

Härlig metod att bota badfrenesin med förresten. Voila! ;D

Väldigt trevligt och underhållande att ta del av ditt "kravlande för att klara balansen mellan familj, jobb och jaget"! Många igenkännanden även för en far med bara ett barn (grabb, 4 år).

Gillade ditt "avslöjande" inlägg den 28 augusti 2007 - anonymt men ändå privat. Uppskattar förresten långa (relativt sett), innehållsrika inlägg och dom tycks det vara gott om här. Riktigt underhållande . . .

Fortsatt lycka till med både bloggande och kravlande ;)

Peter :P

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Säger bara ;)


~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Sanny och Helena sa...

Hahaha, måste skratta bara för att du skriver så bra och för att det lika gärna kunde vara över mitt kvarter som ropet skallade. Vi var nämligen på besök på dagiset där Lilla Esset ska börja i maj. Det första hon lärde sig efter två minuter på gården var att stoppa stora geggiga isflak i munnen som om det vore marabou mjölkchoklad....neeeeej!
Kram H

Anonym sa...

Det där med att dricka ur vattenpölar är tyvärr inte bara något småbarn gör. När min morfar en gång var ute i skogen och körde hem timmer blev han så jättetörstig att han bara var tvungen att dricka, och då fanns bara en djup vattenpöl till hands.
För att inte skrämma upp dej berättar jag inte hur han mådde efteråt, men vi tyckte han var bra dum i alla fall.

Ha en skön kväll!
Zäta

Philura sa...

Hahaha, minns själv när jag som femåring badade i en gigantisk vattenpöl då min storebror lurade mig "att när man har galonkläder på sig så blkir man inte blöt när man badar i vattenpölar" GISSA om jag blev blöt. Har du inte sett det förut så kolla gärna mitt inlägg kallat `"en skitrolig historia" Kanske nåt att skratta åt...du är inte ensam om dråpliga händelser!

Kramisar CAthrine

RANA sa...

Hahahaha, förlåt att jag garvar, det är ju bara för DRÅPLIGT. Ungar!!! Mycket hög igenkänningsfaktor, du. Visst är det härligt när man hör sig själv vråla som en idiot... Många kramar till dig!! /Rana

RANA sa...

Oj, jag råkade visst återvända hit idag igen. Och jag fulgarvade lika högt idag igen. ;-)

Arga Mamman sa...

Tack för alla kommentarer! Ni som inte hälsat på mig förr - välkomna åter!! Kraaam!